İmplant Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?
Salih ÖNDER2024-07-19T15:02:27+03:00İmplant diş hekimliği alanında en sık uygulanan yöntemlerden biridir ve temel hedefi ağız içerisinde eksik olan dişin yerine yapay bir dişin konumlandırılmasıdır. Çoğunlukla diş eksikliğinin giderilmesinde hareketli protez dişleri kullanmak istemeyenlerin seçimi olan bu işlem, tek bir dişin eksik olması durumunda da rahatlıkla hayata geçirilebiliyor.
Titanyum materyalden üretilen ve vida benzeri olan malzeme çene kemiğine yerleştiriliyor ve sonrasında üzerine protez diş yerleştiriliyor. Eksik diş sorununa mükemmel bir çözüm sunan implantın gerçek bir diş gibi kullanılabiliyor olması, estetik açıdan gayet başarılı olması da önem taşıyor.
Yazı İçeriği
Toggleİmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hem ülkemizde hem de dünya genelinde çok uzun zamandır bu tedavi uygulanıyor. İşlemin birkaç farklı teknikle gerçekleştirilebiliyor olduğunu, diş hekiminiz tarafından en uygun tekniğin tercih edileceğini ekleyelim. İlk yöntem, dişin kurtarılması mümkün olmadığında çekilmesi ve oluşan boşluğa zaman kaybedilmeden implant yerleştirilmesi şeklindedir.
Oldukça pratik bir şekilde diş eksikliği giderilir. Dişin çekilmesinin hemen ardından yapay diş yerleştirildiğinden genellikle yumuşak dokuya kesi uygulanmaz ve dikiş atılmaz.
Bir diğer yöntemde ise flep açılmasına gerek olmaz. Lazer kullanılarak gerçekleştirilen bu işlemde uygulama yapılacak alana küçük bir oyuk açılır. Bu oyuktan implantın yerleştirilmesi sağlanır. Ancak söz konusu tekniğin uygulanabilmesi için hastanın kemik durumunun ve kemik yoğunluğunun ideal seviyede olması da gerekiyor.
Aksi halde vidanın sağlam bir şekilde çene kemiğine tutturulması mümkün olmayacaktır. Hastanın çene kemiğinin durumu uygunsa tek bir seansta uygulama tamamlanır. Bu açıdan bakıldığında hem diş hekimi hem de hasta açısından pratik bir teknik olduğunu söyleyebiliriz.
Mini implantlar söz konusu olduğunda tercih edilen bir teknik daha bulunuyor. Bu yöntemde ise mukoza üzerinden direkt olarak bu işlemin uygulanması sağlanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu yöntemin tercih edilmesi için de hastanın kemik dokusunun ideal seviyede olması koşulu vardır. Aynı zamanda çok sık uygulanan bir implant tekniği olmadığını da belirtmek gerekir.
Son yöntem, özellikle belirli bir yaşın üzerinde olan hastalar için en sık uygulanan tekniktir. Cerrahi bir müdahaleyi gerektirir çünkü çene kemiğine küçük bir boşluk açılmasına ihtiyaç duyulur. Ardından vida yerleştirilir ve bir süre sonrasında da üzerine protez dişin yerleştirilmesi sağlanır. Şayet hastanın kemik yoğunluğu istenen seviyede değilse kemik ekiminin yapılmasına ihtiyaç duyulur.
Bu durumda gerçek protez dişin yerleştirilmesi için daha uzun süre beklenmesi gerekir. Çünkü kemiklerin uygun yoğunluğa erişmesi sağlanmalıdır. Kemik yoğunluğunun uygun olup olmadığı ise basit bir röntgen çekimi ile anlaşılabiliyor. Bunun için ileri tetkiklerin yapılmasına gerek olmaz.
İmplant Tedavisinde İlk Muayenede Ne Yapılır?
Daha önce implant yaptırmamış olanlar ilk muayenede neler yaşandığını merak edebilir. Bu randevuda ağız içinin mutlaka genel bir incelemeden geçirilmesi gerekir. Çürük diş, diş eti enfeksiyonu ve benzer problemlerin olup olmadığının diş hekiminiz tarafından gözden geçirilmesi gerekir.
Ardından genel bir sağlık değerlendirmesi de yapılır. Hastanın bu tedaviden ne beklediği görüşülür. Milimetrik ölçümler yapılarak uygun uzunlukta ve uygun çapta olan implantların planlaması gerçekleştirilir. Ardından işlem için tarih belirlenir.
Diş İmplantı Yaptırılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?
İlk muayenede diş hekiminiz ile beklentilerinizi konuşmalısınız. Eğer varsa mevcut rahatsızlıklarınız ve kullandığınız ilaçlar hakkında diş hekiminizi bilgilendirmeniz önemlidir. Kan sulandırma özelliği olan ilaçları kullananların bilgi vermesinin önemli olduğunu unutmayın. Aynı zamanda implant sonrasında diş hekimi tarafından belirtilen uyarıları dikkate almak, ilerleyen dönemlerde ciddi problemlerle karşılaşmamak adına önem taşıyor.
Reçete edilen ilaçların düzenli kullanılması, işlem yapılan bölgenin temiz tutulması da önemli unsurlar arasındadır. Eğer beklenmedik bir durum gelişirse zaman kaybetmeden diş hekiminize bilgi iletmelisiniz. Böylelikle bir sorun olup olmadığına dair fikir edinmeniz de mümkün olacaktır.
Vidalı Diş Uygulamasının Yararları Nelerdir?
Eksik diş, mutlaka çözülmesi gereken problemlerden biridir. Çoğu zaman sadece 1 ya da 2 diş eksikliği pek önemsenmiyor. Ancak bu durum zamanla çene kemiğinde ve diğer dişlerde sorun oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla implant uygulaması olası sorunları önüne geçilebilmesi açısından da tercih edilen bir tekniktir. Hareketli protez kullanamayan ya da kullanmak istemeyen hastalar için de vidalı diş işleminin çözüm niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.
Bu işlem komşu dişlere bir müdahale yapılmadan uygulanıyor. Komşu dişlerin kesilmesine ya da inceltilmesine gerek duyulmaz. Kemik dokusu yeterli olmayan hastalara da uygulanabilir. Kemik desteği sunulur ve böylelikle vidanın çene kemiği tarafından tutulabilecek bir kemik yoğunluğunun elde edilmesi sağlanır.
Vidalı Diş Uygulaması Ne Kadar Sürer?
Ağız içerisine kaç adet implant uygulanacağına ve hangi teknikle bu işlemin yapılacağına bağlı olarak işlem süresinin değiştiğini belirtmeliyiz. Her hasta için geçerli olan sabit bir zaman diliminden söz edemeyiz. Ancak sizlere bir fikir vermesi açısından her bir implantın yerleştirilmesinin 10 dakika dolaylarında sürdüğünü söyleyebiliriz.
Her Hastaya İmplant Tedavisi Uygulanabilir Mi?
En sık sorulan sorulardan biri de dileyen herkesin implant uygulamasının faydalanabilmesi mümkün mü şeklinde oluyor. Öncelikle bu işlemin yapılabilmesi için hastanın kemik yoğunluğunun yeterli düzeyde olması gerektiğini belirtelim. Yetersiz olması durumunda kemik ekimi ile istenen kemik yoğunluğu elde edilebilir.
Hastanın genel sağlık durumunun bu işleme uygun olması da aranan koşullar arasındadır. Kişinin kontrol altına alınmayan sistemik hastalığının olması, kanser olması ya da yakın zamanda kemoterapi tedavisi görmüş olması gibi durumlarda bu uygulama yapılamaz.
İmplant Uyum Süreci Nasıldır?
Hastaların implant uyum süreci değişebiliyor. Uygulanan tedavinin kapsamı da uyum sürecini etkiler. Ek cerrahi uygulamalar yapıldığında hastaların uyum süreci biraz daha uzun sürebilirken sadece tek bir vidalı diş uygulaması durumunda bu süre daha kısa zamanda tamamlanıyor.
Aynı zamanda kemik desteğine ihtiyaç olduğunda hastaların beklemesi gerekir. Bu süre 6 aya kadar uzayabilir. Ancak işlemin günlük hayatı zorlayacak bir boyutu yok ve bu nedenle iş hayatına, sosyal yaşantıya sorunsuz şekilde devam edilebiliyor.
İmplant Tedavisi İçin En Uygun Yaş Kaçtır?
Kişiye implant uygulamasının yapılabilmesi için kemik gelişiminin tamamlanması beklenir. Bu süre kadınlarda 16 yaşı, erkeklerde ise 18 yaşı bulabilir. Bu nedenle yaş alt sınırı olarak kemik gelişiminin tamamlanması dikkate alınır.
Üst yaş sınırı ise bulunmuyor çünkü ileri yaşlarda belirleyici olan unsur yaştan ziyade kemik dokusunun durumudur. Kemik uygunsa implant yapılmasının önünde bir engel kalmıyor. Sıklıkla merak edilen unsur şeker hastalığının vidalı dişe engel olup olmadığıdır. Hastanın ilaçlarını düzenli alıyor ve kontrollerine gidiyor olması durumunda diyabet implanta engel olmaz.
Hangi Durumlarda İmplant Yapılmaz?
Sistemik rahatsızlıklar implant yapılmasını önleyebiliyor. Kanser tanısının konması, hastanın radyoterapi ya da kemoterapi tedavisi alması durumunda da bu işlemin yapılması sakıncalı olabilir. Bu konuda daha net bilgiler almak için diş hekiminiz ile görüşmelisiniz.
Sigara Kullanan Kişiler Diş İmplantı Yaptırabilir Mi?
Sigara kullanan kişilere de implant yapılabilir ancak bu kişilerde iyileşmenin daha fazla zaman aldığını da eklemek gerekir. Sigaranın solunum sisteminin yanı sıra ağız ve diş sağlığına da zarar verdiği unutulmamalıdır.
Tütün ürünlerinin kullanımı vidalı dişin uygulanmasının ardından vidanın kemik ile kaynaşmasını sıkıntıya sokabildiğini de belirtmeliyiz. Dolayısıyla hastaların sigara kullanmaması, en azından uygulama yapıldığı dönemde iyileşme süreci boyunca tütün ürünlerinden uzak durması büyük bir önem taşır.
İmplant Uygulanırken Ne Kadar Ağrı Hissedilir?
İşlem öncesinde mutlaka bölgenin uyuşturulması sağlandığından implant uygulanırken ağrı hissedilmez. Fakat uygulama sonrasında hafif ağrı hissedilmesi mümkündür. Kişinin acı eşiği ve kaç adet implant uygulandığı gibi unsurlara bağlı olarak ne kadar ağrı hissedildiği de değişiyor.
Bazı hastalar çok hafif bir ağrı hissederken bazılarında ağrının şiddeti biraz daha fazla olabilir. Elbette kullanılan teknik de bunda belirleyici olan bir husustur. Kesi uygulanmadan yapılan vidalı diş işleminde daha az ağrı hissedilir. Kesi uygulanması ya da kemik ekimi yapılması gibi durumlarda hissedilen ağrı bir miktar daha fazla olabilir.
Dental İmplantların İnsan Vücuduna Zarar Verme İhtimali Var Mıdır?
Dental implant insan vücudunuza zarar vermez. İnternet ortamında bu yönde bilgilerle karşılaşabilirsiniz ancak bun bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtmeliyiz. Uzun süren araştırmaların neticesinde geliştirilen bu teknikte kullanılan materyaller de vücut ile uyumludur. Sadece çok ender durumlarda vücudun vidalı dişi reddetmesi söz konusu olabilir. Bunun dışında insan vücuduna zarar veren materyaller ya da işlemler yapılmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.
İmplantın komşu dişlere zarar verdiği de doğru değildir. Aksine komşu dişlere hiçbir müdahale yapılmadan uygulanan bu işlemin böyle bir hasar oluşturması da söz konusu olamaz. Eksik diş problemini ortadan kaldırmak için siz de gönül rahatlığı ile bu işlemden faydalanabilirsiniz ve vücudunuza zarar vermeyen bir işlem olduğundan emin olabilirsiniz.
Dental İmplantlar Uzun Ömürlü Müdür?
Türkiye’de çok sayıda farklı implant türü kullanılabiliyor. Bunların kullanım ömürleri değişebilir. Elbette kullanım ömrü konusunda hastanın ağız ve diş temizliğine ne kadar önem verdiği de önemli bir faktördür. Titanyum ya da zirkonyum mekanik anlamda dayanıklılık seviyesi son derece yüksek olan materyallerdir. Kırılmaya karşı da yüksek mukavemet sergileyebilirler.
Bu nedenle gerçek bir diş gibi sorunsuz biçimde kullanılmaları da mümkün hale gelir. Kullanım ömürleri 20 yıl ile 30 yıl arasındadır. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi, düzenli olarak diş kontrollerine gidilmesi durumunda daha uzun süre kullanılmaları da söz konusu olabilir.
İmplant Fiyatları Ne Kadardır?
Fiyat konusunda net bir ücretten söz edemeyiz. Ağız içerisine kaç adet implantın yerleştirileceği, ek işlemlere gerek olup olmadığı gibi pek çok faktör fiyatları etkiler. Bu nedenle muayene olmadan tarafınıza fiyat bilgisi iletmemiz yanıltıcı olabilir. Randevu alarak basit bir muayeneden geçmeniz durumunda diş hekimi tarafından gerekli planlama yapılır ve fiyat da belirlenerek size iletilir.
Vidasız İmplant Nasıl Yapılır?
Vidasız implant olarak adlandırılan işlemde yapay dişler vidalama süreci olmadan ağız içerisine sabitlenir. Kullanılan malzeme yine titanyumdur. Ancak bu malzeme çene kemiğine vidalanmadan açılan küçük bir boşluğa yerleştirilir. Böylelikle protezlerin oynaması riski ortadan kaldırılırken aynı zamanda eksik diş sorunu da giderilmiş olur. Fakat vidasız olan bu işlemin her hasta için uygun olamadığını da eklemek gerekir.
Başarısız İmplant Belirtileri Nelerdir?
Deneyimli bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilen implant uygulamasının başarısız olma ihtimali çok düşüktür. Ancak kimi zaman diş hekimi tecrübeli olsa da vidalı dişin yerleştiği bölgede tutunmasıyla ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Genel olarak vidanın bölgede sabit bir şekilde kalmaması, tutunamaması durumunda işlemin başarısız olduğunu söyleyebiliriz. Bu gibi durumlarda aşağıdaki şikayetler yaşanır:
- İmplantın yerinden oynaması
- Şişlik
- Kızarıklık
- Ağrı
Elbette söz konusu şikayetleri yaşayanların mutlaka diş hekimine başvurması ve sorunun giderilmesinin sağlanması önemlidir. Bu noktada akıllara gelen soru implantın tutunamama nedenleri oluyor. Bu nedenlere ise birkaç örnek verebiliriz.
Vücudun Reddetmesi
İmplantın vücut tarafından yabancı madde olarak algılanması durumudur. Vücut reddettiğinde vida tutunamaz ve bu nedenle çıkarılması gerekir.
Hatalı Yerleştirme
Bu işlemde vidanın doğru pozisyonda olacak şekilde yerleştirilmesi gerekir. Eğer yerleştirme sırasında hata yapılırsa vidanın tutunması mümkün olmaz.
Yetersiz Kemik Dokusu
Vidanın yerleştirildiği bölgede kemik dokusunun yeterli olması şarttır. Aksi halde kemik dokusu vidayı desteklemez ve bu durumda da vidanın tutunması ile alakalı sorun yaşanır.
Darbe Almak
İşlemin yapıldığı ilk günlerde çene bölgesine şiddetli bir darbe almak da vidanın pozisyonunu kaybetmesine neden olabilir.
Bakım Eksikliği
Vidanın yerleştirildiği bölgenin düzenli olarak temizlenmesi önemlidir. Aksi halde burada biriken bakteriler implantın tutunmasını da önleyebilir.
Bütün Dişlere İmplant Yaptırmak Mümkün Müdür?
Ağızda hiç diş olmaması durumunda devreye total implant uygulaması giriyor. Ancak bu işlemin yapılabilmesi için de yeterli çene kemiği dokusunun olması gerektiğini belirtmeliyiz. Tüm dişlerin kaybedilmiş olması durumunda alternatif çözümler de tercih edilebilir.
Hareketli protez uygulaması ya da parsiyel protez işlemleri de hasta için cazip çözümler olabilir. Ancak vidalı diş uygulaması tercih edilirse ve kemik dokusu yeterliyse implantında da uygulanabileceğini ekleyelim. Her bir çeneye 8 adet implantın yerleştirilmesi halinde tüm yapay dişlerin takılması sağlanabiliyor. Her bir diş için mutlaka ayrı vida kullanımına gerek kalmıyor.
Genç Yaşta İmplant Yaptırmanın Sakıncası Var Mı?
Kemik oluşumunun tamamlanmış olması halinde genç yaşlarda da vidalı diş işlemi yapılabilir. Hastanın genç yaşta olması mutlaka kemik dokusunun bu işlem için yeterli olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle genç hastalarda da kesin bir planlama yapmadan önce röntgen çekilmesi ve kemik dokusunun gözden geçirilmesi gerekir. Ardından sırasıyla planlama ve uygulama aşamalarına geçilebilir.
İmplant Markaları Nelerdir?
Türkiye’de sıklıkla tercih edilen implant markalarına şu örnekleri verebiliriz:
- Straumann
- Nobel
- Zimmer
- MIS
- Implance
- Swiss
İmplant Üzerine Yapılan Diş Doğal Diş Gibi Görünür Mü?
Elbette implant üzerine yapılan diş son derece doğal bir görünüm sergiler. Hazırlanan yapay dişin hastanın diğer dişleri ile uyumlu olması için titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu nedenle doğal görünüm konusunda hastaların herhangi bir şikayeti olmuyor. Bu uygulamada kullanılan yapay dişler de tıpkı gerçek bir diş gibi görünür.
İmplant Yapılmasının Mümkün Olmadığı Durumlar Nelerdir?
Aşağıdaki durumlarda implant yapılması mümkün olmaz:
- Bazı kalp hastalıkları
- Kanın pıhtılaşması ile ilgili sorunlar yaşanması
- Romatizmal hastalıklar
- Kontrol altına alınamayan şeker hastalığı
- Çene kemiği anatomisindeki bazı sorunlar
- Hastanın cerrahi müdahaleye engel olabilecek bir sağlık sorununun olması
- Yakın zamanda kemoterapi ya da radyoterapi tedavisi görmüş olmak
İmplantlar Vücut Tarafından Reddedilir Mi?
Ülkemizde implant uygulamasında kullanılan materyal, yurt dışında kullanılan materyal gibi titanyumdur. Titanyum doku dostu bir materyaldir ancak kimi zaman vücudun bu maddeyi yabancı olarak algılaması ve reddetmesi söz konusu olabilir.
Bu durumun ender yaşandığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda iyileşme dönemi tamamlanmadan meydana gelen enfeksiyonlar da sorun yaşanmasına neden olabilir. Sonuç olarak implantların vücut tarafından reddedilmesi seyrek yaşanan bir durum olmakla birlikte mümkündür.
Diş İmplantları Kansere Neden Olur Mu?
İnternette karşılaşılabilen yanlış bilgilerden biri de implant uygulamasının kansere neden olduğudur. Ancak böyle bir durum söz konusu değildir. Şimdiye dek vidalı dişten kaynaklanan tek bir kanser vakası yaşanmamıştır.
İmplant Diş Güvenilir Mi ve Ömrü Ne Kadar?
Son derece güvenilir bir işlem olan implant dişin ömrü kişiden kişiye değişiyor. Kullanılan implantın markası, hastanın ağız ve diş temizliğine ne kadar önem verdiği gibi hususlar, bu konuda belirleyici olan temel faktörlerdir. Ancak genellikle kullanım ömürlerinin 20 yıl ile 30 yıl arasında olduğunu söyleyebiliriz.
İmplant Diş Bakımı Nasıl Yapılmalı?
Ağız içerisinde vidalı diş olması, ağız ve diş temizliğinin ihmal edilmemesi gerektiği anlamına gelir. Mutlaka düzenli olarak dişlerin fırçalanması ve diş ipi ile diş aralarının mükemmel bir şekilde temizlenmesi gerekir. Hatta implantın mevcudiyeti nedeniyle ağız ve diş hijyenine daha fazla önem verilmesi gerektiğini de söyleyebiliriz.
Düzenli olarak ağız ve diş kontrollerinin ihmal edilmemesi de önem taşıyan unsurlar arasında yer alıyor. Asidik maddeler ya da sert gıdaların dişlerle kırılması, ısırılması tıpkı gerçek dişler gibi yapay dişlere de zarar verebilir. Bu alışkanlıklardan uzak durulması önemlidir. İşlemde kullanılan yapay dişlerin de gerçek dişler gibi sararabileceğini, lekeler oluşabileceğini eklemek gerekir. Bu sorunları yaşamamak için düzenli olarak ağız ve diş temizliğinin yapılması önemlidir.
Çay ya da kahve gibi dişlerde leke oluşumuna neden olabilen içecekleri az tüketmeli, tüketim sonrasında ağız temizliğini mutlaka yapmalısınız. Ayrıca ağız ve diş temizliği sırasında dişlere ve diş etlerine aşırı baskı uygulamayın. Bu durum gerçek dişlere, yapay dişlere ve diş etlerine zarar verebilir. Tüm bunlara dikkat edilmesi durumunda implantın ekstra bir bakıma ya da bakım için özel malzemeler kullanılmasına gerek olmayacaktır.
İmplantta Flepsiz (Dikişsiz) Cerrahi Nedir?
Diş etine hiçbir kesi uygulanmadan da implant işleminin yapılması mümkün olabiliyor. Bu teknik, flepsiz adını taşıyor ve halk arasında “dikişsiz vidalı diş” ya da “kesisiz implant” gibi isimler de kullanılabiliyor. Flepsiz teknikte yumuşak dokuların herhangi bir zarar görmediğini belirtmek mümkündür. Bu nedenle iyileşme süresi daha kısa olmakla birlikte iyileşme süreci de hastalar açısından çok daha konforlu olur.
Dikişsiz implantta ağız içerisinden 3 boyutlu görüntü alınması gerekir. Böylelikle diş hekimi tarafından dijital ortamda implantların açısı, boyu gibi ayarlamalar yapılabilir. Vida üzerine yerleştirilecek olan yapay dişler de yine dijital ortamda planlanır. Ardından uygulama aşamasına geçilir ve eksik diş sorunu ortadan kaldırılır.
Dikişsiz teknik her hasta için uygun değildir ve bu nedenle diş hekiminizle işlem için uygun bir aday olup olmadığınızı görüşmelisiniz. İşlemin dikişsiz yapılması estetik ya da fonksiyonel açıdan bir problem doğurmaz. Bununla birlikte kullanım süresini de kısaltmadığını eklemek gerekir.
Bilgi sahibi olun –> Porselen Kaplama
Çocuklar İçin Diş İmplantı Yapılır Mı?
Çocuklar için çok önemli bir zorunluluk olmadığı müddetçe implant uygulamasının yapılması önerilmez. Bunun nedeni ise çocukların henüz kemik gelişiminin tamamlanmamış olmasıdır. Belirli bir yaşa gelmelerinin ve kemik gelişimlerinin tamamlanmasının beklenmesi gereklidir.
Merak edenler için –> Diş Dolgusu
Devlet Hastanesinde İmplant Diş Yaptırılır Mı?
Devlet hastanelerinde implant uygulamasının yapılması mümkündür. Ancak SGK tarafından implant işleminin karşılanması için bazı koşulların olduğunu da eklemek gerekir. Sadece belirli ve kısıtlı durumlarda devlet hastanelerinde bu işlem gerçekleştirilebiliyor. Sıklıkla merak edilen unsurlardan biri de 18 yaş altında olan kişilere devlet hastanesinde vidalı diş yapılmasının mümkün olup olmadığıdır.
Eğer 3 diş hekimi tarafından sağlık kurulu raporu hazırlandıysa ve tedavinin temel amacı estetik kaygılar değilse mümkündür. Sağlık kurulu raporunun hazırlanmasını takiben 6 ay içinde tedavinin yapılması gerekir. İmplanta dair merak ettiğiniz tüm konuları ve sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.
İlginizi çekebilir –> Zirkonyum Kaplama
Tedavi Özeti
İşlem Sayısı
2-3
İşe Dönme Süreci
Hemen
İşlem Süresi
10 Gün
Tam İyileşme Süreci
Hemen
Anestezi Yöntemi
Lokal Anestezi
Sonuçların Kalıcılığı
5 Yıl
Hassasiyet Süreci
Yok
Yeme içme Süreci
2 Saat Sonra
Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.