Full Ağız İmplant Tedavisi

Tedaviler

Full Ağız İmplant Tedavisi

Full ağız implant tedavisi hareketli protez diş kullanmak istemeyen hastalar için oldukça cazip bir tedavi seçeneğidir. Ağız içerisindeki dişlerin kaybedilmiş olması ya da bu dişlerin çekilmesine ihtiyaç duyulması gibi durumlarda implant tedavisi devreye girebilir. Çok sayıda diş kaybının ya da tüm dişlerim kaybedilmesinin söz konusu olması ise full olarak implant tedavisinin tercih edilmesini beraberinde getirir. Çünkü bu durum sadece görsel açıdan değil diş fonksiyonları açısından da hastalara sıkıntı yaratır.

Diş fonksiyonlarının yeniden kazanılması ve hastanın estetik bir gülüşe sahip olabilmesi için full ağız implant tedavisi sıklıkla tercih ediliyor. Bu tedavide yerleştirilen protez dişlerin oynaması ya da çıkması mümkün olmuyor. Hastalarda da bir güven yarattığından konuşma ya da beslenme sırasında kendilerini çok daha güvenli hissedebiliyorlar. Eksik diş sorununa kalıcı bir çözüm getiren bu tedaviye yönelik merak edilen soruları yanıtlayacağız. Tedaviye dair bilgi sahibi olmanız durumunda size uygun olup olmadığını belirlemeniz daha kolay olacaktır. İlk olarak tedavinin nasıl uygulandığından kısaca söz edelim.

Full Ağız İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Tedaviye başlanmadan önce diş hekiminizin ağız içini muayene etmesi gerekir. Ağız içi durumun incelenebilmesi için çene kemiğinin de gözden geçirilmesine gerek olur. Bu nedenle röntgen çekimi yapılır ve görüntüleme tetkiklerinin de yardımıyla çene kemiğinin yapısı, yoğunluğu hakkında fikir sahibi olunabilir. Eğer hastada çene kemiği kaybı mevcutsa full ağız implant tedavisinden önce kemik greftinin uygulanması gerekir. Böylelikle çene kemiği güçlendirilir ve implant tedavisinin başarı şansı da yükselir.

Eğer kemik grefti tedavisi uygulanırsa implantların takılması için hastanın yaklaşık 6 ay beklemesi gerekir. Bu tedavinin uygulanmasına gerek olmadığında ağız içinden ölçüler alınır, protez dişler bu ölçülere göre hazırlanır. Sonrasında implantlar yerleştirilerek üzerine protez dişler takılır. Ancak öncesinde implantın yerleştirildiği bölgelerin iyileşmesi beklenmelidir. Bu sırada geçici protez dişler takıldığından hasta iyileşme dönemini dişsiz geçirmez.

Full Ağız İmplant Tedavisinde Kaç Adet İmplant Yapılır?

Bu tedavi kapsamında ağız içine yerleştirilebilecek implant sayısı bellidir. Alt çeneye 6 ve üst çeneye de 8 adet implant takılabilir. Diş hekiminiz tarafından full ağız implant tedavisinden önce yapılan planlama kapsamında kaç adet implantın yerleştirileceği de belirlenir.

Full Ağız İmplant Kimlere Uygulanır?

Kimlerin full ağız implant tedavisinden faydalanabileceği konusunda aktaracağımız ilk bilgi tam dişsizlik sorunu yaşayanlar şeklindedir. Pek çok farklı nedene bağlı olarak diş kaybı meydana gelebiliyor ve hastalarda tam dişsizlik durumu gelişebiliyor. Bu durumda hastaların karşısında iki seçenek olur. Bunların ilki sabit ya da hareketli protez diş kullanımıdır. İkincisi ise full implant tedavisidir. Bu tedavi dişlerin oynaması riskinin olmaması nedeniyle daha fazla ilgi görür.

Tedavinin uygulanması için mutlaka tüm dişlerin kaybedilmiş olması gerekmez. Eğer az sayıda diş kaldıysa bu dişler çekilebilir ve yine full ağız implantın uygulanması sağlanabilir. Dişlerin çok büyük bir bölümü önemli düzeyde hasar aldığında da bu tedavi devreye girebilir. Bununla birlikte ağız bakımını ideal düzeyde yapamayan bazı spesifik hasta grubu için de uygun bir tedavidir. Tedavinin sonucu kalıcı olduğundan hastalar hem dişin işlevleri hem de estetik görünümü açısından yaşadıkları sorunlardan tamamen kurtulmuş olurlar.

Full Ağız İmplant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Hastanın cerrahi müdahaleye engel bir sağlık sorununun olmaması koşulu aranır. Çünkü full ağız implant tedavisi kapsamında diş etlerine kesi uygulanmalıdır. Yani bu işlem cerrahi bir girişimdir. Baş ve boyun bölgesine radyoterapi uygulanmış hastalara tavsiye edilmez. Bunun nedeni iyileşme noktasında çeşitli sıkıntıların yaşanması riskidir. Elbette tedavinin yapılabilmesi için çene kemiği gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Bu nedenle özellikle 18 yaş altı hastalara bu tedaviyi önermeyiz. Bunun dışında yüksek düzeyde diş kaybı yaşanması halinde full ağız implant tedavisinin uygulanması tercih edilebilir.

Full Ağız İmplant Tedavisinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Bu tedavide kemik ve ağız içi dokular ile uyumlu olan malzemeler kullanılır. Ancak her klinikte full ağız implant için tercih edilen malzemelerin aynı olmayabileceğini de eklemeliyiz. Sıklıkla şu malzemeler kullanılır:

Titanyum İmplant

En sık kullanılan malzeme titanyum implanttır. Biyo uyumluluğu son derece yüksek olan titanyum implant, çene kemiğinde tutunma oranının yüksek olmasıyla da dikkat çeker.

Zirkonyum İmplant

Zirkonyum materyalden üretilen implantlar da bu tedavi kapsamında kullanılan malzemeler arasındadır. Bu materyal de ağız içi dokular ile gayet uyumludur.

Abutment

İmplantın üst kısmına konan malzemedir ve titanyum ya da zirkonyum kullanılarak üretilir.

Protez Diş

İmplant üstüne yerleştirilen protez dişler çok sayıda farklı malzemeden üretilebilir. Ancak doğal görünmeleri, dayanıklı olmaları nedeniyle porselen ile zirkonyum malzemenin daha sık tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Kemik Grefti

Kemik yoğunluğunun az olması durumunda tercih edilen tedavide kullanılır. Dolayısıyla implant yaptırmak isteyen her hasta için kemik greftinin uygulanmasına gerek olmaz.

Full Ağız İmplantın Avantajları

Eksik diş sorununun kalıcı bir biçimde çözülmesi full ağız implant tedavisinin en önemli avantajıdır. Eksik dişten kaynaklanan konuşma sorunları, bazı sesleri çıkaramama ya da beslenme sırasında yaşanan sıkıntılar son bulur. Hem diş işlevleri hem de estetik bir gülümseme ve dişlerin görünümü açısından beklentileri karşılayan bir tedavidir. İmplantlar doğru şekilde yerleştirildiğinde oynamaz ve yerinden çıkmaz. Bu açıdan da hastalara güven verir.

Full Ağız İmplantın Dezavantajları

Dezavantaj olarak uzun bir listeden söz edemeyiz. Sadece full ağız implant tedavisinin tamamlanması için sabırlı olmak gerekir. Zaman isteyen bir süreçtir ve aynı zamanda protez diş tedavisine nazaran biraz daha maliyetli olabilir. Bunlar dışında bir dezavantaj bulunmuyor ve tedavinin büyük bir ilgi görmesi de bundan kaynaklanıyor.

Merak edenler için –> Çoklu Diş İmplant

Full Ağız İmplant Diş Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş hekiminiz full ağız implant tedavisinden sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir. Bu uyarıları ve önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz. Dikkat edilmesi gerekenlere bazı örnekler verebiliriz.

  • Tedavi sonrasında ağız kaslarını zorlayan hareketler yapılmamalıdır.
  • Alkol ve tütün ürünleri kullanılmamalıdır.
  • İlk birkaç gün baş bölgesi yüksekte kalacak şekilde yatılması önerilir.
  • Ağız ve diş temizliğinin ihmal edilmemesi önemlidir. Ancak işlem yapılan bölgelere çok fazla baskı uygulanmamalıdır.
  • Tedavi sonrasında beslenmeye dikkat edilmelidir.
  • Bir süre tuzlu su ile gargara yapılabilir.
  • Şişlik olması ve hafif ağrı hissedilmesi normaldir. Diş hekiminizin önerdiği ağrı kesiciyi kullanın.
  • Asitli, sıcak ve soğuk içecek ile yiyeceklerden bir süre uzak durulmalıdır.
  • İmplantlar yerleştirildikten sonra diş etlerine dikiş atılır. Dikiş bölgesini tahriş edecek, kanamaya neden olacak hareketlerden kesinlikle kaçınılması gereklidir.

İlginizi çekebilir –> implant

Full Ağız İmplant Fiyatları

Bu tedavide fiyatlar değişir çünkü daha önce de değindiğimiz gibi full ağız implant tedavisinde kullanılan malzemeler birbirinden farklıdır. Malzemelerin kalitesi ve diş hekiminin deneyimi de fiyatları etkileyen hususlar arasında yer alır. Aynı zamanda ağız içerisine, alt ve üst çeneye kaç adet implant yerleştirileceği de tedavinin toplam fiyatı üzerinde belirleyici olan faktörler arasındadır. Her hasta için fiyatların değişmesi bundan kaynaklanır ve net bir fiyat bilgisi için randevu alarak ağız içi muayeneden geçebilirsiniz.

Bilgi sahibi olun –> Tek Diş İmplant

Tedavi Özeti

İşlem Sayısı

2-3

İşe Dönme Süreci

Hemen

İşlem Süresi

10 Gün

Tam İyileşme Süreci

Hemen

Anestezi Yöntemi

Lokal Anestezi

Sonuçların Kalıcılığı

5 Yıl

Hassasiyet Süreci

Yok

Yeme - İçme Süreci

2 Saat Sonra

Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.

Bütün İşimiz Diş

gs Full Ağız İmplant Tedavisi

Hızlı Randevu İçin

Formu Doldurun