Sıkça Sorulan Sorular

Kozmetik Diş Hekimliği

  • Gülüş Tasarımı nedir? Gülüş Estetiği nedir?

Cevap: Gülüş tasarımı çeşitli nedenlerle diş ve diş etindeki problemlerin giderilmesi adına yapılan planlamadır. Gülüş estetiği ise kişin yüz simetrisine diş boyuna göre uygulanan işlemlerdir.

  • Dijital Gülüş Tasarımı Estetiği gerektiğini nasıl anlarsınız?

Cevap: Çeşitli sebeplerden dolayı estetik açıdan görünümü bozulan dişler ve diş etlerinden rahatsızlık duyan kişiler gülüş tasarımı estetiğine başvurabilir.

  • Gülüş Tasarımı tedavisi kaç seanstır?

Cevap: Tasarımın yapılıp hasta ağıziçinde gösterilmesi 2 seans sürmektedir. İlk seans da hasta ağız içi durumu görülür sonrasında Mock Up adı verdiğimiz uygulama ile bu tasarım hasta ağız içinde gösterilebilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Hollywood Smile nedir? Hollywood Gülüşü nedir?

Cevap: Hollywood gülüşü Angelina Jolie güşülü gibi dünyaca ünlü starların gülümsemelerinden esinlenerek sizlere sunduğumuz bir gülüş tasarımıdır. Sizleri de göz alıcı gülümseme için Hospitadent’e bekliyoruz.

  • Hollywood Smile nasıl yapılır?

Cevap: Hollywood Smile kişinin kaygı ve beklentileri dikkate alınarak hekimlerimiz ile birlikte hangi dişlere müdahele etmemiz gerektiğinin planlaması yapıldıktan sonra göz alıcı gülümsemeniz için harekete geçiyoruz.

  • Hollywood Smile sürecini özetleyelebilir misiniz?

Cevap: Hollywood Smile süreci hastanın diş eti ve eksik diş problemlerinin belrlenmesiyle başlamaktadır. Planlama sonrasında ağız içi problemleri giderilir ve gülüş tasarımı sağlanır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Beyazlatma nedir?

Cevap: Diş hekimlerinin kontrolünde, kimyasal olarak uygulanan metotlarla diş renginin eski tonuna hatta birkaç ton daha beyazına kavuşturulması işlemine diş beyazlatma (bleaching) denir.

  • Diş Beyazlatma öncesi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: “Diş beyazlatma öncesinde detaylı bir ağız içi muayenesinin yapılması gerekmektedir. Renklenmenin derecesi ve çeşidi tespit edilir. Eğer bu muayene sırasında diş taşı gibi uygulamanın etkinliğini bozacak hijyenik problemlere rastlanırsa öncelikle bu problemler çözümlenir.

  • Diş Beyazlatma nasıl yapılıyor? Diş Beyazlatma nasıl yapılır?

Cevap: Diş beyazlatma (bleaching) uygulamaları ev tipi ve ofis tipi beyazlatma olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu yöntemlerin hangisinin uygulanacağına hastanın da istekleri göz önünde bulundurularak karar verilir. //7 Ofis tipi beyazlatmada uygulama diş hekimi tarafından gerçekleştirilir. Uygulama öncesinde hastanın diş etlerine kullanılacak ürünlerin temas etmemesi için bir koruyucu katman uygulanır. Daha sonrasında diş yüzeyleri kurutularak beyazlatma ürünleri bu yüzeylere uygulanır.//Ev tipi beyazlatma yönteminde her hastada, hasta ağzına özel olarak üretilen plaklar kullanılır

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Pembe Estetik nedir? Diş Eti Estetiği nedir?

Cevap: Diş etlerinde seviye farklılıkları ya da asimetrik bir duruş söz konusu ise gerçekleştirilen tedavi ile hastanın yeniden estetik bir görünüme kavuşturulmasını sağlayan dişler ve diş etleri arasındaki uyuma pembe estetik denilmektedir.//Diş eti estetiği, diş etinde var olan çekilme ve asimetrik bozuklukların düzeltilerek, dişler ve diş etlerini olması gerektiği standartlara ulaştıran ve pembe estetik olarak da bilinen tedavidir.

  • Pembe Estetik ilk muayenesinde ne yapılır?

Cevap: Pembe estetik uygulaması için Dental Group Hospitadent uzman diş hekimi ile gerçekleştirilen muayenede ilk etapta radyografik inceleme yapılır. Hastanın dişlerini saran kemik ve diş eti seviyesi ölçülür. Simetrik olarak diş etlerinin dişlere uygun görünümde olup olmadığına karar verilir.

  • Pembe Estetik nasıl yapılır? Diş Eti Estetiği nasıl yapılır?

Cevap: Pembe estetik uygulaması için Dental Group Hospitadent uzman diş hekimi ile gerçekleştirilen muayenede ilk etapta radyografik inceleme yapılır. Hastanın dişlerini saran kemik ve diş eti seviyesi ölçülür. Simetrik olarak diş etlerinin dişlere uygun görünümde olup olmadığına karar verilir. Uzman diş hekimi tarafından uygulanan işlemler sırasında hasta herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Gerekli görülen tedavi türüne göre eğer ihtiyaç varsa bölgesel anestezi uygulanabilir. Eğer diş etleri ile birlikte diş çevresindeki kemiğe de işlem yapmak gerekiyorsa bu durumda Flap adı verilen operasyon uygulanabilir. Flap operasyonuyla, dişin çevresindeki diş etinin altında kalmış olan kemik dokuya müdahale edilerek bölge rahatlıkla estetik bir görünüme çekilebilmektedir. Flap uygulaması sırasında da hastanın ağrı ya da acı duyması söz konusu değildir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Lamina Diş nedir? / Lamina Diş Ne Demek?

Cevap: Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır.

  • Lamina Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Lamina diş tedavisinde önce ağız içi genel bir muayene edilir. Sonrasında lamina kaplama içinön dişler üzerinden aşındırma yapılmadan ölçü alınır ve hastaya işlem bittikten sonra dişlerinin nasıl olacağı ile ilgili ön bilgi verilir.

  • Lamina Diş Nasıl Yapılır? / Lamina Diş Kaplama Nasıl Yapılır?/ Porselen Lamina Diş Nasıl Yapılır?

Cevap: Sağlam diş üzerinde ince bir tabaka halinde işlem gerektiren bir kaplama türüdür.Dişin ön yüzeyi törpülenerek üzerine yaprak kaplama yerleştirilmektedir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Zirkonyum Kaplama nedir? / Diş Zirkonyum Kaplama Nedir? / Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Cevap: Zirkonyum aslında doğada bulunan bir metal elementidir. Estetik özellikleri yüksek olan bu element, beyaz renkli bir metal alaşımı olarak diş hekimliğinde kullanılmaktadır. Estetiğin önemli olduğu durumlarda diğer metal destekli porselen kaplamalara alternatif olarak zirkonyum destekli porselenler kullanılmaktadır.

  • Zirkonyum Diş Kaplama ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Zirkonyum diş kaplama tedavisinde İlk olarak hastaya detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Diş eksiklikleri, aşırı madde kaybına uğramış dişler, çürükler ve estetik ihtiyaçlar belirlenir.

  • Zirkonyum Kaplama nasıl yapılır? / Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Cevap: Zirkonyum diş kaplama hasta ağzından geçici kaplamaların hazırlanması ve ağzın tedaviye başlanmadan önceki durumunu göstermesi için ölçüler alınır ve alçı modeller çıkarılır. Uygulama yapılacak dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur. Dişler küçültülerek üzerine zirkonyum kaplamanın rahatlıkla oturabileceği bir şekle ve boyuta getirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Porselen Kaplama nedir? Porselen Diş Kaplama Nedir?

Cevap: Kimi zaman dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek kadar büyük diş aşınmaları, kimi zaman ise diş eksikliklerini gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemi olan porselen kaplamalar, dişin üzerini tıpkı bir kalıp gibi saran, var olan aşınmaları ve eksiklikleri gidemeye yönelik bir uygulamadır.

  • Porselen Diş Kaplama ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Porselen diş kaplama tedavisinde İlk olarak hastaya detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Diş eksiklikleri, aşırı madde kaybına uğramış dişler, çürükler ve estetik ihtiyaçlar belirlenir.

  • Porselen Kaplama Diş tedavisi nasıl yapılır? / Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır? / Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

Cevap: Porselen diş Kaplama hasta ağzından geçici kaplamaların hazırlanması ve ağzın tedaviye başlanmadan önceki durumunu göstermesi için ölçüler alınır ve alçı modeller çıkarılır. Uygulama yapılacak dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur. Dişler küçültülerek üzerine porselen kaplamanın rahatlıkla oturabileceği bir şekle ve boyuta getirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Lumineers Kaplama nedir?

Cevap: Lumineers, ilk olarak Amerika Birleşik Devlerinde uygulanan bir tedavi yöntemi olarak ortaya çıkmıştır. Lumineers markası tarafından geliştirilen ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu yöntem sayesinde hızlı ve etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.

  • Lumineers Kaplama ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Lumineers kaplama tedavisinde İlk olarak hastaya detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Diş eksiklikleri, aşırı madde kaybına uğramış dişler, çürükler ve estetik ihtiyaçlar belirlenir.

  • Lumineers Kaplama tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Lumineers kaplama da hastanın uzman hekim ile gerçekleştirdiği ilk seansta dişlerinin ölçüsü alınır. Lumineers kaplamaların hazırlanması için ölçüler Amerika’ya gönderilir. Yaklaşık 20 gün içerisinde hasta ile irtibata geçilir. Lumineers kaplamaların dişlere yapıştırılma işlemi gerçekleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Emax Diş Kaplama nedir? / Emax Kaplama Nedir?

Cevap: Emax denilen kaplama malzemesi, herhangi bir metal destek kullanılmadan seramiğin pişirilmesi ile elde edilen ve bu şekilde dayanıklılığı arttıran porselen bir malzemedir. Tamamıyla seramiğin pişirilmesi ile elde edilen emax kaplama diğer adıyla full porselen diş olarak da adlandırılmaktadır

  • Emax Kaplama ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Diş hekimleri tarafından pratik bir şekilde uygulanabilen emax kaplama için öncelikle dişler muayene esnasında detaylı bir şekilde incelenmekte, hastanın ihtiyacı ve isteğine göre hangi dişlere emax kaplama yapılacağına karar verilmektedir.

  • Emax Kaplama nasıl yapılır? / Emax Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Cevap: Emax kaplama yapılmasına karar verilen dişlerin ölçüsü alınmakta ve hazırlanmak üzere laboratuvara gönderilmektedir. Hazırlanma süresi kaç adet dişe uygulanacağına göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir ağız ve diş problemi olmadığı takdirde kaplamalar hazır olduktan sonra hastanın dişlerine uygulanmaktadır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Estetik Diş Dolgusu nedir?

Cevap: Dişlerdeki çürüklerin tedavisinde eskiden koyu renkli olan ve estetik açıdan hoş durmayan amalgam dolgular kullanılmaktaydı. Günümüzde bunların yerine dişlerle aynı renge sahip kompozit dolgular tercih edilmektedir.

  • Estetik Diş Dolgusu ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Estetik diş dolgusunda genel bir muayene yapılır ve estetik dolgu uygulanacak dişler belirlenir.

  • Estetik Diş Dolgusu nasıl yapılır?

Cevap: Estetik diş dolgusunda, dolgu malzemesi uygun olan renkte ve kıvamda hazırlanarak açılan diş boşluğuna yerleştirilir. Dolgunun ideal sertliğe ulaşması için her defasında ışınlanması gerekir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin.

  • Hollywood Yanağı nedir? / Bişektomi ne demek?/ Bişektomi nedir?

Cevap: Yanaktan belli miktarda yağ dokusunun cerrahi olarak uzaklaştırıldığı tedavi yöntemine ”Bişektomi” adı verilir.

  • Bişektomi / Hollywood Yanağı ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Bişektomi işlem öncesi öncelikle kişinin uzman hekim tarafından muayenesi ve operasyon açısından uygunluğu belirlenir.

  • Hollywood Yanağı nasıl yapılır? / Bişektomi nasıl yapılıyor? / Ameliyatsız Bişektomi nasıl yapılır?

Cevap: Hollywood yanağı uygulamasında ağız içerisinde işlem yapılacak iç yanak dokusuna anestezi uygulanır. Daha sonra ufak bir kesiyle ”Buccal Fat” olarak adlandırılan yanak içi yağ dokusuna ulaşılır ve bu dokunun bir kısmı yanak bölgesinden uzaklaştırılarak elmacık kemikler daha belirgin hale getirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Lazerli Diş tedavisi nedir?

Cevap: Lazer cihazı, uyarılmış radyasyon emisyonuyla ışık amplifikasyonu anlamına gelmektedir.

  • Lazerli Diş tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Lazerle diş tedavisinin ilk muayenesinde hastanan genel ağız içi muayenesi yapılarak uygulanacak olan tedaviler belirlenmektedir.

  • Lazerli Diş tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Lazerli diş tedavisi; diş eti tedavilerinde, çürük tedavilerinde, kanal tedavilerinde çoğunlukla tercih edilmektedir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Inlay Dolgu nedir?

Cevap: Modern diş tedavi seçenekleri arasında yer alan Inley ve Onley seramik dolgu uygulaması, standart dolgu tedavileri ile tam kron arasında bir dolgu çeşididir

  • Inlay Dolgu ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: İnley dolgu tedavisinde genel bir muayene sonrasında hangi dişlere tedavi uygulanacağı belirlenmektedir.

  • Inlay Dolgu tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: İnley dolgu tedavisinde çürük temizlendikten sonra ölçü alınır ve alınan ölçüye göre hazırlanan dolgu yerleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Onlay Dolgu nedir?

Cevap: Modern diş tedavi seçenekleri arasında yer alan Inley ve Onley seramik dolgu uygulaması, standart dolgu tedavileri ile tam kron arasında bir dolgu çeşididir.

  • Onlay Dolgu ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Onley dolgu tedavisinde genel bir muayene sonrasında hangi dişlere tedavi uygulacağı belirlenmektedir.

  • Onlay Dolgu tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Onley dolgu tedavisinde çürük temizlendikten sonra ölçü alınır ve alınan ölçüye göre hazırlanan dolgu yerleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Pırlantası nedir?

Cevap: Diş pırlantası farklı türdeki değerli taşların özel bir yöntem ile dişlere yapıştırılması işlemidir.

  • Diş Pırlantası ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Estetik açıdan önemli bir yere sahip olan diş kristali, dişe uygulanmadan önce diş hekimi tarafından detaylı bir muayene gerektirmektedir. Diş pırlantasının uygulanabilmesi için kişinin ağız ve diş sağlığının yerinde olması yeterli olabilmektedir.

  • Diş Pırlantası nasıl yapılır? Diş Pırlantası nasıl takılır?

Cevap: Diş pırlantası diş yüzeyinde hiçbir aşındırma yapılmadan özel yapıştırıcılar kullanılarak değerli taşlar diş yüzeyine yapıştırılmasıdır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Dövmesi nedir?

Cevap: Diş dövmesi olarak adlandırılan dental dövmeler, kaplamalar ağız içine yerleştirilmeden önce kaplamaların üzerine eklenen özel tasarımlar olarak açıklanmaktadır.

  • Diş Dövmesi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Diş dövmesi işleminde ilk muayene de dövmenin yapılacağı diş belirlenir ve dişe uygulanacak olan kaplamanın ölçüsü alınır.

  • Diş Dövmesi nasıl yapılır?

Cevap: Diş dövmesi uygulamasında dişe uygulanacak kaplamanın ölçüsü alınmakta ve laboratuvara gönderilmektedir. İlgili protezin üretilmesinin ardından diş kaplamasına kişinin istediği dövme tasarımı uygulanmaktadır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Mücevheri Nedir? Grillz Diş nedir?

Cevap: Dişleri istenildiği zaman takıp çıkarılan özelliğe sahip mücevherler diğer adıyla Grillz olarak bilinmektedir.

  • Grillz Diş muayenesinde ne yapılır?

Cevap: Grillz diş işleminde ilk muayene sonrasında genel ağız kontrolü yapılır ve uygulanacak işlem için yapılacak dişlerin ölçüsü alınmaktadır.

  • Diamond Grillz nasıl yapılır? Grillz Diş Nasıl Takılır?

Cevap: Diamond grillz diş hekimi dijital ya da geleneksel olmak üzere her iki ölçüm türüyle de ölçüm yapabilmektedir. Ölçüm alındıktan sonra detaylı bir analiz yapılmakta, dişe yapılacak mücevher seçilmekte ve üretimi yapılmaktadır. Daha sonra diş hekimleri tarafından grillz diş takılmaktadır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Bonding Uygulaması nedir?

Cevap: Estetik açıdan bazı problemlere sahip dişlerin herhangi bir aşındırma olmadan, kompozit dolgu malzemeleri kullanılarak restore edildiği tedavi yöntemine bonding adı verilmektedir.

  • Bonding Uygulaması ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Boding uygulamasında dişte temizlenmesi gereken çürükler bulunuyorsa bu dişler tespit edilir ve işlem öncesi çürükler temizlenir.

  • Bonding Uygulaması nasıl yapılır?

Cevap: Bonding uygulaması öncesinde ağız içi hijyeni sağlandıktan sonra diş rengine göre kompozit dolgu malzemesi seçilir. Dolgu malzemesi ince bir tabakayla diş yüzeyine uygulanarak şekillendirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

Eksik Diş

  • İmplant nedir? İmplant ne demek? Diş İmplant nedir?

Cevap: İmplant diş eksiklerinin olduğu durumlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir.

  • İmplant nasıl takılır? İmplant diş nasıl takılır? İmplant nasıl takılıyor?

Cevap: İmplant tedavisi için öncelikle boy ve ebat olarak işlem uygulanacak bölgeye uygun implant seçilir. Sonrasında implantın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulmalı hastanın talebine göre genel anestezi de kullanılabilir. Kemik üzerine, özel bıçaklar içeren aletler yardımıyla, implantların yerleşeceği yuvalar açılır. Açılan yuvalara özel olarak tasarlanmış aletler aracılığıyla, vidalama şeklinde implant yerleştirilir.

  • İmplant nasıl yapılır? Dişe implant nasıl yapılır? İmplant Diş Nasıl yapılır? Diş implant nasıl yapılır?

Cevap: İmplant tedavisi için öncelikle boy ve ebat olarak işlem uygulanacak bölgeye uygun implant seçilir. Sonrasında implantın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulmalı hastanın talebine göre genel anestezi de kullanılabilir. Kemik üzerine, özel bıçaklar içeren aletler yardımıyla, implantların yerleşeceği yuvalar açılır. Açılan yuvalara özel olarak tasarlanmış aletler aracılığıyla, vidalama şeklinde implant yerleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Köprü Diş nedir?

Cevap: Diş eksikliğinden kaynaklı oluşan ağız içindeki boşlukların doldurulması için, ağız içindeki boşluğun iki tarafında bulunan dişlerden destek alınarak oluşturulan tedavi yöntemine köprü diş denir.

  • Köprü Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Köprü diş tedavisinde panoramik röntgen eşliğinde ilk muayene yapılır. İlk muayenede hasta hikayesi dinlenerek yapılacak işlem hastaya detaylı şekilde anlatılır. Daha sonrasında ağız içi durumuna göre enfeksiyon oluşturabilecek sıkıntılar belirlenir.

  • Diş Köprü nasıl yapılır? Köprü Diş nasıl yapılır?

Cevap: Köprü diş tedavisinde öncesinde ağız içi durumundaki sıkıntılar giderilir, sonra köprü diş yapılabilmesi için dişler az doz anestezi ile kaplamanın oturacağı şekilde küçültülerek kesilir. İkinci aşamaya geçildiğinde ölçü macunu ile diş ölçüsü alınır ve kısaltılan dişlerin kötü görüntü ve hassasiyet oluşturmaması açısından geçici diş takılır. Alınan ölçüler doğrultusunda yapılacak olan köprü dişin takılması için verilen ikinci randevu da öncelikle köprü dişin kesilen dişlerle olan uyumu ve renginin provası yapılır. Yapılan prova sonrasında hastalarımızın da onayıyla köprü diş yapıştırılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Takma Diş nedir? Protez Takma Diş nedir?

Cevap: Doğal dişlerin farklı sebeplerden dolayı kaybolması sonucu ortaya çıkan diş eksikliğinden kaynaklı yeme-içme bozukluğu, konuşma bozukluğu ve estetik görüntü gibi sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bunun giderilmesi için yapılan dişlere takma diş denir.

  • Takma Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Yapılan ilk muayene de ağız içi durumu kontrol edildikten sonra hangi tür takma diş yapılacağı karar verilir.

  • Takma Diş nasıl yapılır? Takma Diş nasıl takılır?

Cevap: Ağız içinde takma dişi etkileyecek herhangi bir problem varsa öncelikle giderilir ve ağız içi takma dişe uygun hale getirilir. Daha sonrasında uygun hale getirilen dişlerden ölçü alınır. Yapılan takma diş denenerek ağız içine uygunsa tedavi sona erer.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Sabit Protez Diş nedir? Sabit Protez nedir?

Cevap: Diş kaybı sonrası konuşma zorluğu, yeme-içme sıkıntısı, estetik kaygılar yaşayan kişilerin bbu problemlerinin giderilmesi adına tercih edilen tedavi yöntemi sabit protezdir.

  • Sabit Protez Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Sabit protez diş tedavisi ilk muayene de hasta genel bir muayene edilir ve tedavi içi ağız içi problemleri tespit edilir.

  • Sabit Protez nasıl yapılır? Sabit Protez Diş nasıl takılır?

Cevap: İlk muayene sonrası hasta isteğine göre kullanılacak malzemeye göre yapılacak sabit protez çeşidi belirlenir. Kesim gereken dişler küçültülerek ölçü alınır. Alınan ölçü sonrası hazırlanan malzemeye göre protezlerin öncelikle alt yapı provası yapılır. Kişinin ağız içine uygun yapılan protezlerin diğer dişlerle uyumu, estetik duruşu kontrol edilir ve hastanın onayı ile protezler cila için laboratuvara gönderilir. Cila işlemi sonrasında tekrar prova yapılır ve simantasyon(yapıştırma) işlemi gerçekleştirilir. Son olarak yapılan protezlerin artıkları temizlenir ve hastaya kullanım ile ilgili bilgi verilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Çıtçıtlı Protez nedir? Çıtçıtlı Çıt Çıt Protez Diş nedir?

Cevap: Kişilerin ağız içinde çok fazla diş kaybı bulunması durumunda sabit protez yapılamayacağından çıtçıtlı protez tercih edilir. Dişlere gizli yuvalar yapılıp ve protezlerin yuvalarda tutunmasına çıtçıtlı protez denir.

  • Çıtçıtlı Protez Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Çıtçıtlı protez diş tedavisi ilk muayene de hasta genel bir muayene edilir ve tedavi içi ağız içi problemleri tespit edilir.

  • Çıtçıtlı Protez nasıl yapılır?

Cevap: Çıtçıtlı protez ağız içine tam oturması için ölçü alınarak yapılır. Alınan ölçüler sonucu provalar sağlanır. Çıtçıtlı protezin yerleştirilmesi için dişlerin ve protezlerin üstüne tutucular yerleştirilir. Dişler kilit sistemi ile birbirine geçirilir. 10 günlük bir tedavi ve en az 3 seans sonucunda işlem tamamlanarak sağlıklı, estetik görünümlü dişlere kavuşulur.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Full Ağız Diş nedir?

Cevap: Tam dişsizlik durumunda ya da bütün dişlerin belirli sebepler ile çekilmesi gerektiği durumunda çenelerin implantlar ve implant üstü köprüler ile tedavi edilmesidir.

  • Full Ağız Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Full ağız diş implantında ilk muayene de çene kemiğinin tedavi için uygun olup olmadığı incelenir.

  • Full Ağız Diş tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Full ağız diş tedavisinde 6-8 adet implant çene kemiğine yerleştirildikten sonra üzerine sabit protez yapılmaktadır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

Genel Diş Tedavileri

  • Kuron nedir? Kuron ne demek? Veneer Kuron ne demek? Veneer Kuron nedir? Diş Kuron nedir?

Cevap: Diş eksikliğinden farklı problemler ortaya çıkabilir bu problemlerin de ileriye dönük oluşmaması için kaplama(kuron) yapılmaktadır. 

  • Kuron ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Kuron uygulaması birkaç seans gerektiren bir tedavidir. Öncelikle uzman hekim muayenesi yapılır. Daha sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından işlem yapılacak dişler de herhangi bir çürük veya kalıntı varsa temizlenir.

  • Kuron kaplama nasıl yapılır?

Cevap: Kuronların yapıştırılması için dişler kesilerek hazır hale getirilir. Hazır hale gelmiş dişlerin ölçüsü alınır ve bu süre zarfında kişilerde hassasiyet oluşmaması açısından geçici kaplama yapılır. Laboratuvarda hazırlanan kişilerin kendi seçtiği diş tonundaki dişlerin provası son muayene de yapılarak diş kapanışları kontrol edilir. Kişilerin onaylaması ile birlikte kuronlar kalıcı şekilde yapıştırılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Dolgu nedir? Dolgu ne demek?

Cevap: Amalgam dolgu, kompozit dolgu, porselen dolgu ve geçici dolgu dişlerde zamanla yemek artıklarından, hijyen eksikliğinden tahribat oluşumu gerçekleşmesi sebebiyle tedavi amacıyla yapılır. Bu tahribatın artmaması için dişlerin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için yapılan işleme dolgu denir.

  • Dolgu Diş tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Dolgu işlem öncesinde ağız içi muayenesi yapılır ve hangi dişe işlem uygulanacağı belirlenir.

  •  Dolgu nasıl yapılır? Dişe dolgu nasıl yapılır? Dolgu Diş nasıl yapılır?

Cevap: Kompozit dolgu ve dolgu çürüyen dişin temizlenmesi ve boşluğun malzeme ile doldurulmasıdır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Kanal Tedavisi nedir? Kanal tedavisi ne demek? Dişte kanal tedavisi nedir?

Cevap: Kanal tedavisi, çürük, iltihap ya da travma gibi nedenlerle pulpası hasar görmüş dişleri kurtarmak için kullanılan ve diş köküne uygulanan bir tedavi yöntemidir.

  • Endodonti Kanal Tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Endodonti kanal tedavisi işleminde ilk muayene de röntgen çekildikten sonra diş kök durumu incelenir ve hangi dişlere kanal tedavisi uygulanacağı belirlenir.

  • Kanal tedavisi nasıl yapılır? Diş kanal tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Dişte kanal tedavisi nasıl yapılır? Kanal tedavisi nasıl olur? Dişe kanal tedavisi nasıl yapılır? İltihaplı dişe kanal tedavisi nasıl yapılır? Dişlerde kanal tedavisi nasıl yapılır? Kanal diş tedavisi nasıl yapılır? ve daha fazlası için kanal tedavisinde dişin taç kısmına bir delik açılır. Bu delikten dişin pulpa kısmına ulaşılır. İltihaplı pulpa çıkarılır, diş kökündeki kanallar özel aletlerlerle genişletilir ve diş dolgu malzemesi için uygun bir şekle sokulur. Kırık diş parçası varsa çıkarılır.İşlem tek seansta tamamlanacaksa kalıcı dolgu ile doldurulur. Eğer birkaç seans gerekliyse geçici dolgu kullanılır ve sonraki seanslarda geçici dolgu çıkarılıp gerekli uygulamalar ve tedavi edici pansumanlar yapılır. İşlem tamamlandığında da kalıcı dolgu ya da ihtiyaca göre kişiye özel hazırlanan zirkonyum, porselen gibi maddelerden hazırlanan kaplama yapılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Çekimi nedir? Kök Diş çekimi nedir? Komplikasyonlu diş çekimi nedir?

Cevap: Ağız sağlığını tehdit eden çeşitli sorunlar sebebiyle dişin bulunduğu yerden alınması işlemine diş çekimi denir.

  • Diş Çekimi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Tedaviye başlamadan önce, hekiminiz dişinizin bir röntgenini çeker. Tüm koşulların stabil olduğundan veya tedavi edildiğinden emin olmak için çekim öncesinde antibiyotik reçete yazılabilir.

  • Diş Çekimi nasıl yapılır? Cerrahi diş çekimi nasıl yapılır? Diş çekimi nasıl olur?

Cevap: Hekiminiz, bölgeyi uyuşturmak ve ağrıyı hissetmenizi engellemek için lokal bir anestezi enjekte eder ve dişi ileri geri sallamak için elevatör adı verilen bir alet kullanır. Diş gevşedikten sonra forseps ile dikkatlice alınır. Bu prosedür tipik olarak sadece lokal anestezi (enjeksiyon) gerektirir ve genellikle sadece birkaç dakika sürer. Diş çıkarıldıktan sonra, oluşan boşlukta bir kan pıhtısı oluşur. Diş hekimi kanamayı durdurmak için boşluğu bir gazlı bez ile dolduracaktır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Gömülü Diş Çekimi nedir?

Cevap: Diş çene yapısındaki yer darlığından dolayı diş eti, bir başka diş ya da kemik altında gömülü kalabilir. Diş eti altında kalan dişin alınmasına gömülü diş çekimi denir.

  • Gömülü Diş Çekimi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Tedaviye başlamadan önce, hekiminiz dişinizin bir röntgenini çeker. Tüm koşulların stabil olduğundan veya tedavi edildiğinden emin olmak için çekim öncesinde antibiyotik reçete yazılabilir.

  • Gömülü Diş Çekimi tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Gömülü diş ameliyatının kolaylığı ya da zorluğu dişin bulunduğu yer, pozisyonu ve kök oluşumu gibi bazı durumlara bağlıdır. Gömülü diş, pozisyonuna bağlı olarak bütün halinde veya köklere ayırılarak çıkarılır. Gömülü diş çekimi lokal anestezi, damar yolu ile sedasyon ya da genel anestezi altında yapılır. Hastanın genel sağlığı için hangi yöntemin uygun olduğuna doktor karar verir. Gömülü diş operasyonlarında bölgenin anatomisi incelenip uygun ve yeterli anestezi uygulanır böylece hasta operasyon sırasında hiçbir ağrı hissetmez. Ameliyat esnasında kemik Dental Group Hospitadent’in son teknoloji ürünü cihazlarıyla kaldırılır ve diş çekimi kolayca yapılır. Çekim sonrasında bölgeye dikiş atılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • 20’lik Diş Çekimi nedir?

Cevap: Yetişkinlerde toplam diş sayısının sağlanması için 18 ile 35 yaş arası, arka alt ve üst azı dişler olmak üzere 4 adet 20’lik diş bulunmaktadır.

  • 20’lik Diş Çekimi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: 20’lik diş çekimi işleminde tedaviye başlamadan önce, hekiminiz dişinizin bir röntgenini çeker. Tüm koşulların stabil olduğundan veya tedavi edildiğinden emin olmak için çekim öncesinde antibiyotik reçete yazılabilir.

  • 20’lik Diş Çekimi tedavisi nasıl yapılır? 20’lik diş çekimi nasıl olur?

Cevap: 20’lik diş kişilerin ağız içi durumuna göre farklılık gösterir. Normal 20’lik diş çekimi diş hekimleri tarafından yapılabilir. Ancak gömülü ve yarı gömülü 20’lik dişler, diş hekimleri tarafından ağız ve çene cerrahisine yönlendirilir ve işlem cerrah tarafından gerçekleştirilir. Öncelikle 20’lik dişin bulunduğu bölgeye lokal anestezi uygulanır. Uygulanan anestezi sonrasında diş eti ve kemik dokusu kesilerek diş çıkartılır. Çıkartılan dişin ardından bölge dikiş ile kapatılır. Daha sonrasında gazlı bez ile bastırılır. Son olarak hekiminiz dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında size bilgilendirme sağlar.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Kırığı tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Diş kırığı tedavisinin ilk muayenesinde röntgen çekilir ve genel ağzı içi kontrolü sağlanır. Kırılan diş için nasıl bir tedavi yöntemi uygulanacağı belirlenir.

  • Diş Kırığı nasıl tedavi edilir?

Cevap: Diş kırığı tedavisi dolgu, kaplama gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Kırılan dişin parçası mevcut ise yapıştırma işlemide uygulanabilir. Hangi tedavinin uygulanacağına muayene sonrası hekim karar vermektedir.

  • Diş Kırığı tedavisi gerektiğini nasıl anlarsınız?

Cevap: Dişlerde kaza ya da farklı bir sebepten dolayı meydana gelen kırılmalar sonucunda diş kırığı tedavisi uygulanabilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

İmplant

  • İmplant nedir? İmplant ne demek? Diş İmplant nedir?

Cevap: İmplant diş eksiklerinin olduğu durumlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir.

  • İmplant nasıl takılır? İmplant diş nasıl takılır? İmplant nasıl takılıyor?

Cevap: İmplant tedavisi için öncelikle boy ve ebat olarak işlem uygulanacak bölgeye uygun implant seçilir. Sonrasında implantın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulmalı hastanın talebine göre genel anestezi de kullanılabilir. Kemik üzerine, özel bıçaklar içeren aletler yardımıyla, implantların yerleşeceği yuvalar açılır. Açılan yuvalara özel olarak tasarlanmış aletler aracılığıyla, vidalama şeklinde implant yerleştirilir.

  • İmplant nasıl yapılır? Dişe implant nasıl yapılır? İmplant Diş Nasıl yapılır? Diş implant nasıl yapılır?

Cevap: İmplant tedavisi için öncelikle boy ve ebat olarak işlem uygulanacak bölgeye uygun implant seçilir. Sonrasında implantın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulmalı hastanın talebine göre genel anestezi de kullanılabilir. Kemik üzerine, özel bıçaklar içeren aletler yardımıyla, implantların yerleşeceği yuvalar açılır. Açılan yuvalara özel olarak tasarlanmış aletler aracılığıyla, vidalama şeklinde implant yerleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Full Ağız Diş nedir?

Cevap: Tam dişsizlik durumunda ya da bütün dişlerin belirli sebepler ile çekilmesi gerektiği durumunda çenelerin implantlar ve implant üstü köprüler ile tedavi edilmesidir.

  • Full Ağız Diş ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Full ağız diş implantında ilk muayene de çene kemiğinin tedavi için uygun olup olmadığı incelenir. 

  • Full Ağız Diş tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Full ağız diş tedavisinde 6-8 adet implant çene kemiğine yerleştirildikten sonra üzerine sabit protez yapılmaktadır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Çoklu Diş (Köprülü) İmplant nedir?

Cevap: Dişler de meydana gelen komplikasyonlar sonucu dişler farklı bir tedavi ile kurtarılamaz hale gelir ve diş çekiminin gerçekleşmesi gerekir. Birkaç diş kaybı meydana gelen kişilere uygulanan tedavi yöntemine çoklu diş implant tedavisi denir.

  • Çoklu Diş (Köprülü) İmplant ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Çoklu diş (köprülü) implant öncelikle ağız ve çene cerrahisi tarafından muayane edilir ve tedavi planlaması gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene de hastanın ağız içi durumu, kemik yapısı ve kemiğin durumu gözlemlenir.

  • Çoklu Diş (Köprülü) İmplant tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Ağız ve çene cerrahisi tarafından ilk muayene gerçekleştirilir. Gerçekleştirilen muayene sonrası kişilerin kalp, diyabet ve tansiyon gibi rahatsızlıkları mevcut ise kendi hekimlerinden önce onay almaları gerekir. Alınan onay sonrasında işleme başlanır. İmplantlar açılan çene kemiğine yerleştirilir ve kapanması için dikiş atılır. Atılan dikiş sonrasında gazlı bez uygulaması gerçekleştirilir. 1 hafta içerisinde kontrolü sağlanır. 10 gün içerisinde iyileşme gerçekleştirilir. İmplant yerleşiminden 3 ay sonrasında implantların kapak açımı gerçekleştirilir ve kaplama için ölçü alınır. Alınan ölçüler sonrasında kaplamalar takılır ve kişilerin sağlıklı dişlere kavuşması sağlanır.

Diğer tüm sıkça sorulanları iceleyin

  • 1 Günde İmplant nedir?

Cevap: 1 günde implant, aynı gün içerisinde implant ve kaplamalarının yapılması işlemidir.

  • 1 Günde İmplant ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: 1 günde implant tedavisinde ilk muayene sırasında tomografi ve röntgen aracılığı ile planlar hazırlanır. Hasta ağız içinin işlem için uygun olup olmadığı incelenir.

  • 1 Günde İmplant tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: 1 günde implant tedavisinde cerrahi işlem olan implantlar, diş çekimi sonrasında yerlerine yerleştirilir. Bu süre 2 saat sürmektedir. Daha sonrasında geçici dişler hasta ağız içine yerleştirilir. Ölçüsü alınmış dişler yapıldığında kalıcı olarak hastanın onayı ile birlikte yapıştırma gerçekleştirilir. İşlemlerin sona ermesiyle kişiler sağlıklı dişlerine kavuşur.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • All on 4 İmplant nedir?

Cevap: Ağız içinde meydana gelen diş eksikliğinin sonucunda uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi all on 4’dur. All on 4 tekniği ile alt veya üst çeneye belirli aralıklarla yerleştirilen 4 adet implantların üstüne protez yapılır. Yapılacak tüm protezleri destekleyecek niteliktedir. Kolay ve hızlı çözüm veren bir tekniktir.

  • All on 4 ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: All on 4 tedavisinde öncelikle ağız ve çene cerrahisi tarafından tomografi ve panoramik röntgen eşliğinde ilk muayene gerçekleştirilir. Hastanın ağız içi durumunun işlem için uygun olup olmadığına karar verilir.

  • All on 4 İmplant tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: All on 4 implant tedavisi muayene sonrasında kişilerin ağız içi durumu uygunsa lokal anestezi eşliğinde olası dişleri çekilir ve 4 adet implant belirli ölçü ve aralıklarla boşluklara yerleştirilir. Yerleştirilmiş implantlarla protez ölçüleri alınır ve geçici protezler yerleştirilir. 3 ay sonra ise kalıcı protezler yapıştırılarak işlem sona erer.

Diğer tüm sıkça sorulanları iceleyin

  • All on 6 nedir?

Cevap: Ağız içinde meydana gelen diş eksikliğinin sonucunda uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi all on 6’dur. All on 6 tekniği ile alt veya üst çeneye belirli aralıklarla yerleştirilen implantların üstüne protez yapılır.

  • All on 6 ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: All on 6 implant tedavisi sonrasında ağız ve çene cerrahisi tarafından tomografi ve panoramik röntgen eşliğinde ilk muayene gerçekleştirilir. Kişinin ağız içi problemleri tespit edilir ve tedavi için uygun olup olmadığı belirlenir.

  • All on 6 implants tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: All on 6 implants tedavisinde kişilerin ağız içi durumu uygunsa lokal anestezi eşliğinde olası dişleri çekilir ve uygun görülen implant boşluklarına belirli aralık ve ölçülerle yerleştirilir. Yerleştirilmiş implantlardan protez ölçüleri alınır ve geçici protezler yerleştirilir. 3 ay sonra ise kalıcı protezler yapıştırılarak işlem sona erer.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Box Teknik nedir?

Cevap: Kutu tekniği olarak da anılabilen box teknik, son teknoloji ve bilimin rehberliğiyle, implant yapılamayacak ya da çene ve yüz estetiğini bozacak kadar büyük çene kemiği kayıplarının olduğu durumlarda yeniden kemik oluşturmaya yönelik olarak geliştirilmiş bir cerrahi tedavi yöntemidir.

  • Box Teknik ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Box teknik tedavisinde ilk muyene de röntgen çekilir ve kişinin çene kemiği yapısı incelenir.

  • Box Teknik tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Box teknik yönteminde, özel olarak tasarlanan bariyer plaklar ve yine özel yollarla elde edilen kemik ürünleri kullanılarak, kemik çevresinde bir kutu oluşturulup bu kutu içinde gelişecek şekilde yeni bir kemik dokusu yaratmak amaçlanmaktadır. Geleneksel kemik oluşturma yöntemlerinin yetersiz kaldığı bazı yoğun kemik kayıpları, uzun yıllar boyunca kişinin başka bölgelerinden alınan kemik parçalarının ilgili bölgeye nakledilmesiyle çözülmeye çalışılmıştır. Fakat bu tekniğin gelişmesiyle beraber bu zorunluluk büyük ölçüde ortadan kalkmıştır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

Ortodonti

  • Diş Teli tedavisi nedir? Diş Teli nedir? Diş Teli ne işe yarar?

Cevap: Diş teli tedavisi, diş çarpışıklıklarının giderilmesi, çene eklemindeki düzensizlikler, dişler arasındaki boşlukların giderilmesinde uygulanan bir yöntemdir.

  • Diş Teli tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Diş teli tedavisinin ilk muayenesinde hastanın diş ve çene yapılarının incelenip hastanın tedavi ihtiyacı doğru şekilde belirlenir.

  • Diş Teli Dişleri nasıl düzeltir?

Cevap: Diş teli dişlere sabitlenir ve diş hekimi tarafından belirlenen kuvvetlere, gerekli yönlerde uygulayarak çarpık ve yamuk dişlerin konumunu düzeltir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Şeffaf Braketli Tedavi nedir?

Cevap: Dişlerde meydana gelen yamukluk, eğrilik ve düzensizlikten kaynaklı ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi için yapılan tedavilerden bir tanesi de şeffaf braketli ortodonti tedavisidir.

  • Şeffaf Braketli Tedavi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Şeffaf braketli tedavisinde tedavi öncesi uzman hekim tarafından röntgen aracılığı ile ilk muayene gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene sonrası ağız içinde bulunan farklı problemler varsa öncelikle onların tedavisi gerçekleştirilir.

  • Şeffaf Braket tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Tedavi öncesi uzman hekim tarafından röntgen aracılığı ile ilk muayene gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene sonrası ağız içinde bulunan farklı problemler varsa öncelikle onların tedavisi gerçekleştirilir. Daha sonra braketler şeffaf yapıştırıcı ile dişe yapıştırılır ve ardından diş teli braketlere sabitlenir. Yapılan işlemler sonrasında ayda 1 kontrollerle, tedavi 1 buçuk-2 sene boyunca devamlılık gösterir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Şeffaf Plaklı Tedavi nedir?

Cevap: Diş teli kullanmadan dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık, seyreklik ve konumlanma problemlerine yönelik düzeltme tedavisi şeffaf plaklı ortodonti tedavisi ile yapılmaktadır.

  • Şeffaf Plaklı Tedavi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Şeffaf plaklı ortodonti tedavisinde tedavi öncesi uzman hekim tarafından röntgen aracılığı ile ilk muayene gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene sonrası ağız içinde bulunan farklı problemler varsa öncelikle onların tedavisi gerçekleştirilir.

  • Şeffaf Plak tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Şeffaf plak tedavisinde dişlerin ölçüsü alındıktan sonra diş ölçülerine ilişkin veriler CAD-CAM denilen özel optik okuyucular aracılığıyla üç boyutlu tarama tekniği kullanarak bilgisayara aktarılır. Bilgisayar ortamında dişler simülasyon yapılarak hareket ettirilir ve yapılan planlama ile tedavi rotası belirlenir. Sonra da üç boyutlu printer aracılığıyla tedavide kullanılacak bir seri diş kalıbı çıkarılır. Elde edilen 15-20 seri kalıp şeffaf plakların hazırlanmasında kullanılır. Bu yolla hazırlanan her bir plak tedavi ilerledikçe sırasıyla kullanılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Lingual Ortodonti nedir?

Cevap: Görünmez diş teli olarak da bilinen lingual diş telleri, neredeyse tamamen görünmez olmaları nedeniyle popüler bir diş düzleştirme tedavisidir.

  • Lingual Ortodonti Tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Lingual ortodonti tedavisinde, tedavi öncesi uzman hekim tarafından röntgen aracılığı ile ilk muayene gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene sonrası ağız içinde bulunan farklı problemler varsa öncelikle onların tedavisi gerçekleştirilir.

  • Libgual Ortodonti tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Lingual ortodonti tedavisinde öncelikli hasta ağız içi röntgen filmi çekilir, sonrasında hasta ağız içi durumuna göre dişlerin dizilişine göre tel tasarımı yapılır. Ardından hekim tarafından görünmez teller ağız içine yerleştirilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

Koruyucu Diş Tedavileri

  • Ağız Kokusu tedavisi nedir?

Cevap: Tüketilen besin ve yetersiz ağız bakım hijyeninden kaynaklı oluşan kokusunun tedavisine ağız kokusu tedavisi denir.

  • Ağız Kokusu tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Ağız kokusu tedavisinin ilk muayenesinde genek ağız içi durumu kontrol edilir ve kokunun sebebi belirlenir.

  • Ağız Kokusu tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Ağız içi kaynaklı ağız kokusu sorununun yüzde 100 tedavisi mümkündür. Halitosis tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ağız hijyenine dikkat etmektir. Ayrıca dişleri düzenli olarak fırçalamak, diş ipi kullanmak, diş eti iltihaplarını tedavi ettirmek gerekir. Ağız kokusu olan hastaların sigarayı bırakması, diş ve diş etlerine zararlı asitli gıdalardan uzak durması önerilmektedir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Hassas Diş tedavisi nedir?

Cevap: Diş hassasiyeti kişilerde yaygın görünen bir sorun haline gelmiştir. Zamanla oluşum sağlayan diş hassasiyeti yanlış diş fırçalama tekniklerinden, diş bakımının yapılmamasından, diş eti hastalıklarından, çürük ve tartar birikiminden, ağız içinde gerçekleştirilen farklı işlemlerden kaynaklanabilir.

  • Hassas Diş tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Hassas diş tedavisi aralıklı periyodlarla hekim kontrolü gerektiren bir tedavi türüdür. Kişiden kişiye uygulama yöntemleri değişiklik göstermektedir. Kişilerin diş macunlarına ve diş fırçalarına dikkat ederek ağız ve diş temizliği sağlamaları önemli unsurlardan bir tanesidir. Hassas dişlerin güçlendirilmesi ve ağrının azaltılması için flor uygulanabilir. Diş etindeki yaşanan sorunların da diş hassasiyeti yaratması açısından diş grefti(diş eti tedavisi) gerçekleştirilebilir. Yapılan tedaviler sonucu diş hassasiyetinin giderilmesi mümkün olmazsa uzman hekimler tarafından kanal tedavisi yapılabilir.

  • Hassas Diş tedavisi gerektiğini nasıl anlarsınız?

Cevap: Hassas diş oluşumunun farklı hasta hikayeleri ve kişinin ağız içi durumuna göre değişiklik göstermesi mümkündür. Bunlara baktığımızda diş eti hastalığı , diş aşınması ve iltihaplanması, diş beyazlatma işlemi sonucunda ve çürük, tartar oluşumu, ağız içine yapılan farklı işlemlerden kaynaklanabilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Sıkma tedavisi nedir?

Cevap: Uyku sırasında dişlerini gıcırdatma olarak bilinen diş sıkma (Bruksizm), stresli kent yaşamının neden olduğu rahatsızlıklardan biridir.

  • Diş Sıkma tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: Dental Group Hospitadent uzman hekimleri tarafından tespit edilen Bruksizm rahatsızlığı, gece plağı ile en aza indirilebilmektedir. Gece plağı dişlerin birbirini aşındırmasını engellediği gibi gıcırdatmayla sonuçlanan yan hareketleri de en aza indirir. Böylece tedavi sürecinde dişlerdeki hasar minimuma iner.

  • Diş Sıkma tedavisi süreci nedir?

Cevap: Diş sıkma tedavisinde süreç ağız içi, diş ve çene eklemi muayenesi sonucu diş doktoru tarafından problemin teşhis edilip sonrasında gece plağı ya da botox uygulaması ile problemin çözülmesidir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Diş Gıcırdatma tedavisi nedir?

Cevap: Diş gıcırdatmasının diğer adı “Bruksizim” olarak bilinmektedir. Kişilerin uyku sırasında dişlerini sıkması, vurması ve çeneyi kitlemesi olarak bilinen hastalıkların tedavisi diş gıcırdatma tedavisidir.

  • Diş Gıcırdatma nasıl geçer? Diş Gıcırdatma nasıl önlenir?

Cevap: Diş gıcırdatma sonucu dişlerde farklı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu hasarların oluşmaması ve önceden önlem alınması için öncelikle diş hekimine başvurmak gerekmektedir. Diş gıcırdatması için önerilecek yöntem gece plaklarıdır. Kişilerin ağız içine uygun hazırlanmış plaklar sayesinde gece yatmadan önce takılarak kişilerin rahatlamasına, dişlerde oluşabilecek tahribatlar önlenir.

  • Diş Gıcırdatma tedavisi nasıl yapılır? Diş Gıcırdatma nasıl tedavi edilir?

Cevap: Diş gıcırdatması için önerilecek yöntem gece plaklarıdır. Kişilerin ağız içine uygun hazırlanmış plaklar sayesinde gece yatmadan önce takılarak kişilerin rahatlamasına, dişlerde oluşabilecek tahribatlar önlenir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Horlama tedavisi nedir?

Cevap: Dişler üzerine oturan ve gece uykuda kullanılan, soluk yolunu açan ve horlamayı engelleyen bir tedavi yöntemidir.

  • Horlama tedavisi ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Horlama tedavisinde ilk muayene de hastanın varsa uyku laboratuvarından aldığı rapor incelenir. Sonrasında hastanın uyku ve horlamayla ilgili anemnezi alınır.

  • Horlama tedavisi nasıl yapılır? Horlama Tedavisi nasıl olur?

Cevap: Horlama tedavisinde ağız içinden alt-üst çeneden detaylı ölçü alınır ve alt çene pozisyonuna dikkat edilerek kapanış alınır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

Pedodonti / Çocuk Diş Hekimliği

  • Fluorid Uygulaması nedir?

Cevap: Fluorid uygulaması, diş çürümelerini önleyen, yavaşlatan veya kötüleşmesini önlemeye yardımcı olan bir diş tedavisidir. Vernik uygulaması, diş minesini güçlendirebilen bir mineral olan fluorid ile yapılır. Florürlü vernik uygulamaları koruyucu olmakla birlikte, diş çürüklerini %100 önleyemeyebilir.

  • Fluorid Uygulaması nasıl yapılır?

Cevap: Fluorid uygulamaları, yutulmadan direkt dişe uygulanan topikal uygulamalar ve su/diyet takviyeleri ile sistemik uygulamalar olarak iki şekilde ele alınabilir. Fluorid uygulamaları sırasında dişe uygulanan maddeler, diş macununda bulunandan çok daha fazla fluorid içerirler. Diş hekimleri, yüksek konsantrasyonlu durulama, köpük, jel veya vernik formunda profesyonel fluorid tedavileri uygular. Tedavi topikal olarak fırça ile dişi boyamak veya ağız gargarası ile çalkalamak şeklinde yapılabilir. Uygulama oldukça basittir ve sadece birkaç dakikada tamamlanabilir.

  • Fluorid Uygulaması tedavi süreci nedir?

Cevap: Pedodonti uzmanı muayenesi sonrasında diş hekimleri, yüksek konsantrasyonlu durulama, köpük, jel veya vernik formunda profesyonel fluorid tedavileri uygular. Tedavi topikal olarak fırça ile dişi boyamak veya ağız gargarası ile çalkalamak şeklinde yapılabilir. Uygulama oldukça basittir ve sadece birkaç dakikada tamamlanabilir.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Fissür Örtücü nedir? Fissür örtücü ne demek?

Cevap: Diş aşısı adıyla da bilinen fissür örtücü uygulaması, azı dişlerin çiğneyici yüzeylerinde bulunan girinti ve olukların akışkan bir dolgu maddesi ile örtülmesinden ibaret olan koruyucu diş hekimliği uygulamasıdır.

  • Fissür Örtücü uygulaması ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Fissür örtücü uygulaması muayenesi pedodonti uzmanları tarafından gerçekeleştirilir. Panoramik röntgen eşliği ile çocukların ağız içi kontrolü sağlanarak yapılacak işlemlerin bilgilendirilmesi sağlanır.

  • Fissür Örtücü uygulaması nasıl yapılır? Fissür örtücü nasıl yapılır? Fissür örtücü nasıl uygulanır?

Cevap: Fissür örtücü uygulammasında öncelikle temizleme cihazlarıyla diş temizliği yapılır. Sonrasında diş yüzeyi fissür örtücü malzeme kullanımına hazırlık için özel bir malzemeyle yıkanır. İnce, şeffaf ve sıvı formdaki fissür örtücü malzeme dişteki oluklara, çukurlara ve girintilere tamamen yerleştirilecek şekilde sürülür. İşlem her bir diş için 1 ila 2 dakika kadar bir sürebilir. Fissür örtücü sıvı malzeme ile kaplanan diş yüzeyi üzerine özel bir ışık tutularak malzemenin sertleşmesi sağlanır. İşlem bu kadar hızlı, basit ve acısızdır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Çocuk Ortodontisi nedir?

Cevap: Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır.

  • Çocuk Ortodonti tedavisinde ilk muayenede ne yapılır?

Cevap: Çocuk ortodonti muayenesinde öncelikle detaylı bir ağız içi muayene yapılır. Bunun yanında ölçüler alınarak çene modelleri elde edilir ve dişlerin kapanış şekli özel mumlar aracılığıyla belirlenerek bu modellere uygulanır.

  • Çocuk Ortodonti tedavisi nasıl yapılır?

Cevap: “Çocuk ortodonti tedavisi, çene darlığı olarak adlandırılan çapraşık dişlerin bulunduğu durumlarda dişlerin doğru şekilde dizilebilmesi için kimi zaman genişletici apareylerden faydalanılarak çeneler genişletilebilir. Bu yöntem genellikle henüz çene gelişimini tamamlamamış çocuk hastalarda kullanılır.Gerekli yerin bu şekilde sağlanamadığı durumlarda diş çekimleri gerçekleştirilebilir.Yer darlığı ve iskeletsel konumlarla ilgili problemler çözümlendikten sonra dişlerin doğru dizilimi ve kapanışının sağlanması aşamasına gelinir. Bu aşamada braket adı verilen ve dişlere yapıştırılan özel malzemeler ve tellerden faydalanılır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Biberon Çürüğü nedir?

Cevap: ​Biberon çürüğü, bebeğinizin ilk dişlerinin biberonla beslenmenin etkisiyle çürümesidir. Bu çürükler; meyve suyu, süt veya formül mama gibi şekerli içeceklerin biberonla verilmesinden sonra bebeğinizin dişlerinde uzun süre temizlemeden kalması neticesinde ortaya çıkar.

  • Biberon Çürüğü tedavisi ilk muayenesinde ne yapılır?

Cevap: Biberon çürüğü tedavisi için ilk muayenede pedodonti uzmanları tarafından çocukların ağız içi kontrolleri sağlanır. Sağlanan kontrol sonrasında diş hekimleri uygulayacakları tedavileri ebeveylere iletilerek konu hakkında bilgilendirme sağlarlar.

  • Biberon Çürüğü nasıl tedavi edilir?

Cevap: Biberon çürüğü tedavi çocuğunuzun yaşına ve çürüğün özelliklerine göre değişir. Bir diş problemin erkenden teşhisi tedavinin daha kolay olmasını sağlar. Bir dişin yüzeyindeki beyaz noktalar, biberon çürüğü erken belirtisidir. Bu aşamada, tüm dişleri yeniden mineralize etmek için ağızdan florür tedavisi veya bölgesel florür verniği uygulamak etkili olabilir. Yine bu aşamada şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak bir diyetle çürüğün ilerlemesini durdurabilirsiniz.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin

  • Yer Tutucu nedir? Dişte yer tutucu nedir?

Cevap: Yer tutucular, kaybedilen dişlerin boşluğuna komşu olan dişlerin kaymasını ve üst veya alt karşısına denk gelen dişin uzamasını önlemek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemidir.

  • Yer Tutucu tedavisi ilk muayenesinde ne yapılır?

Cevap: Yer tutucu tedavisinde ilk muayene de hasta ağız içi durumu kontrol edildikten sonra işlem için uygun olup olmadığına karar verilir.

  • Yer Tutucu tedavisi nasıl yapılır? Yer tutucu nasıl takılır? Çocuk Diş yer tutucu nasıl takılır? Diş yer tutucu nasıl takılır?

Cevap: Yer tutucu aygıt, kişiye özel ve kişinin ağız içi ölçülerine uygun olarak diş hekimi onayıyla Dental Group Hospitadent’in yüksek teknolojiye sahip ortodonti laboratuvarlarında hazırlanır.

Diğer tüm sıkça sorulanları inceleyin