Flap Tedavisi

Tedaviler

Flap Tedavisi

Flap Tedavisi Nedir?

Flap tedavisi bir diş eti kaldırma operasyonudur. Flap tedavisinde amaç, diş ile diş etinin ayrılmaya başladığı noktada ortaya çıkan rahatsızlıkları düzeltmeye çalışmaktır. Diş eti cepleri olarak adlandırılan dişin diş eti dokusundan ayrılması, zararlı bakterilerin üremesine ve temizlenmesi neredeyse imkânsız bir boşluğun oluşmasına neden olmaktadır. Bakteriler bir süre sonra ağız içerisinde enfeksiyon oluşumuna yol açmakta ve bu durum dişlerde hassasiyet, kanama ve ağrı gibi şikayetleri ortaya çıkarmaktadır. Flap tedavisi bu rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Flap Tedavisi Nasıl Yapılır?

Flap tedavisi uygulamasında lokal anestezi kullanılabileceği gibi genel anestezi de kullanılabilmektedir. Diğer bir yöntem ise lokal anestezi sırasında hastaya rahatlatıcı bir şurup ya da kaygısını giderecek bir ilaç verilmesidir. Hasta anestezi altına girdikten sonra yapılacak ilk işlem dişi diş etinden ayırmak amacıyla ufak bir kesinin açılmasıdır. Diş köküne, bağlarına ve kemik dokusuna daha rahat ulaşılabilmesi amacıyla açılan diş eti geriye doğru alınmaktadır.

İlk işlem gerçekleştirildikten sonra, asıl amaç olan hastaya rahatsızlık veren iltihaplı diş eti dokusu temizlenmektedir. Rahatsızlık veren diş eti dokusu alınmakta ve diş kökü tüm bakterilerden arındırılmaktadır. İşlem sırasında kemik dokusunda herhangi bir hasar olduğu tespit edilirse, graft adı verilen bir materyal ile hasar ortadan kaldırılmaya çalışılır. 

Son adımda ise diş hekiminin gerekli gördüğü tüm müdahaleler yapıldıktan sonra açılan kesi kapanarak işlem bitirilmiş olur. Flap tedavisi alanında uzman hekimler tarafından son derece hassasiyet ile yapıldığı takdirde başarı oranı yüksek bir tedavidir.

Tedavi Özeti

İşlem Sayısı

2-3

İşe Dönme Süreci

Hemen

İşlem Süresi

10 Gün

Tam İyileşme Süreci

Hemen

Anestezi Yöntemi

Lokal Anestezi

Sonuçların Kalıcılığı

5 Yıl

Hassasiyet Süreci

Yok

Yeme - İçme Süreci

2 Saat Sonra

Not: *Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır.Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi, öncesi ve sonrası görselleri talep edebileceğiniz WhatsApp hattımıza ulaşın.

Bütün İşimiz Diş

gs Flap Tedavisi

Hızlı Randevu İçin

Formu Doldurun